Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle un mejor servicio. Al navegar o utilizar nuestros servicios, acepta el uso que hacemos de las cookies. usted puede cambiar la configuración de su navegador en cualquier momento.

Itinerarios urbanos

Aquesta enquesta ja no està activa. La recollida de dades CAMINS ESCOLARS va finalitzar el 31/10/2017

 

S'estan analitzant els resultats per poder oferir un informe de situació. A partir d'aquí, publicarem les valoracions i una proposta d'actuacions.

En els darrers anys, el disseny de l’espai urbà en els municipis ha girat entorn al vehicle privat. Aquest fet s’ha traduït en un impacte directe sobre el comportament de la població, incidint especialment en la mobilitat. L’augment dels transports motoritzats té un efecte directe sobre l’accidentalitat i sobre el medi ambient però també sobre les relacions entre les persones. La mobilitat als diferents centres (escolars, formatius, esportius, etc.) del municipi és una projecció d’aquesta situació, i per revertir-ho es vol posar en marxa el projecte “Itineraris Urbans”, que pretén revertir aquesta situació i millorar la qualitat de la vida de la ciutadania a través d’una millora de la mobilitat, l’accessibilitat i la seguretat.

Descarregat la nostre App per IOS o Android.

App Store  Google PLay

CAMINS ESCOLARS

Els camins escolars són una estratègia educativa que facilita que els infants, de manera autònoma i segura, facin a peu el camí d’anada i tornada de casa a l’escola, però sobretot fomenten els valors del respecte, la responsabilitat i la bona convivència entre tota la comunitat educativa i el barri.

Els camins escolars van néixer a la dècada del anys 70 a diferents ciutats europees a fi de reduir els accidents en les zones properes a les escoles. A l’estat espanyol s’hi van començar a posar en marxa fa una dècada i Barcelona s’ha convertit, juntament amb altres municipis com Granollers, Sant Sebastià, Guadalajara, Sevilla, Segòvia o Madrid, en una ciutat de referència en aquest àmbit.

Objectius

L’objectiu principal dels camins escolars és proporcionar l’alumnat uns itineraris segurs i còmodes en els trajectes de casa a l’escola. Per això es basa en actuacions en diversos àmbits per tal de fer una xarxa de traçats de circulació preferent i senyalitzat, escollits entre els recorreguts més utilitzats per les famílies.

Els objectius específics dels camins escolars són:

L'Ajuntament del Vendrell et convida a dir la teva opinió sobre l'itinerari cap a l'escola o altres centres educatius, esportius, etc. a fi de millorar-ne l'experiència (seguretat, senyalització, estat dels carrers, voreres, etc.) dins del marc del disseny de l’Estratègia Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI).

D’aquesta manera, aquest projecte-estudi permetrà dissenyar actuacions urbanístiques que contribuiran al desenvolupament sostenible del Vendrell en el seu conjunt.

© Ajuntament de El Vendrell 2018